HAAL HET MEEST UIT UW BANDENINVESTERING

De kosten van het runnen van een vloot worden steeds duurder, met stijgende prijzen voor brandstof, verzekering en onderhoud. Met name vervangende banden zijn een aanzienlijke kostenpost voor wagenparkbeheerders – op de tweede plaats na de brandstofkosten. Hoewel ze een onvermijdelijk onderdeel zijn van de vlootuitgaven, zijn er manieren om de uitgaven te verminderen. Zelfs kleine verbeteringen kunnen de levensduur van de band verbeteren en uw bedrijfsresultaten verbeteren. Overschakelen op aluminium wielen kan bijvoorbeeld een merkbaar effect hebben op zowel de totale kosten als de prestaties van het wagenpark.

Opwarmen

Stalen wielen, die doorgaans worden gebruikt voor wagenparken van commerciële voertuigen, zijn een grote favoriet onder wagenparkbeheerders die op zoek zijn naar sterkte en duurzaamheid. Hoewel stalen wielen op korte termijn misschien rendabeler lijken, kan vervanging door aluminium wielen resulteren in een tot 10% grotere duurzaamheid van de band, een verbeterd kilometrage en een 24% langere levensduurbesparing op verschillende terreinen. 1

Vanuit het oogpunt van de levensduur van de band, maken de eigenschappen van aluminium het de voorkeur voor wielen. Het proces van spin-smeden brengt de korrelstructuur van aluminium in lijn met de vorm van het wiel, waardoor het vijf keer sterker is dan traditionele materialen. Omdat aluminium een ​​hoge thermische geleidbaarheid heeft, helpt het ook om warmte af te voeren van voertuigcomponenten, waardoor het tot 22 ° C koeler is (gemiddeld) dan staal. Volgens onderzoek uitgevoerd door WIL Ltd, is er ook een temperatuurdaling in de hieldraadbanden met maximaal 13%, evenals een temperatuurafname van 21% in het totale hieloppervlak. In de studie werd ook gekeken naar het verschil tussen gesmede aluminium en stalen velgen na 70 uur rijden en ontdekte dat de temperatuur van de hielband van de band na 47 uur in de aluminium velg werd geregistreerd bij 83,2 ° C, vergeleken met 92,2 ° C met staal. na dezelfde duur. Deze tests werden ook herhaald met verschillende voertuigtypen en op gevarieerd terrein, zoals op heuvels en snelwegen, met vergelijkbare resultaten. 2

Deze temperatuurdalingen kunnen de schadelijke impact op voertuigen drastisch verminderen, aangezien de warmte gelijkmatig over de band wordt verdeeld, in plaats van de rand van de band te verslijten. De eigenschappen van aluminium verminderen niet alleen de bandenslijtage, maar verminderen ook de schade aan de remblokken en de remprestaties, waardoor de levensduur van de remmen wordt verlengd en de kosten van doorlopend onderhoud worden verlaagd.

De last verlichten

Aluminium wielen bieden verschillende prestatievoordelen, aangezien ze doorgaans 40% lichter zijn dan hun stalen alternatieven. Hun lichtgewicht structuur betekent dat ze veel geschikter zijn voor krachtig rijden onder de meeste omstandigheden, waardoor ze een betere wegligging, een lagere niet-afgeveerde massa en een lager brandstofverbruik mogelijk maken. Dit kan de slijtage van ophangingen en schokdempers verminderen, het laadvermogen vergroten en zorgen voor meer flexibiliteit voor wagenparken. Aluminium wielen zijn ook beter bestand tegen corrosie dan staal, wat kan resulteren in een langere levensduur.

Over de weg navigeren

Banden zijn een enorme investering voor wagenparkbeheerders en het is belangrijk om er zoveel mogelijk leven uit te halen. Door een weloverwogen beslissing te nemen over uw wieloplossing, kunt u de duurzaamheid en het kilometrage van de banden verbeteren en een grotere levensduur besparen. Hoewel zowel stalen als aluminium wielen voordelen bieden voor verschillende voertuigen, zijn de voordelen van aluminium op zware vrachtwagens (HGV’s) talrijk: ze helpen de slijtage van banden te verminderen en bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van de totale eigendomskosten (TCO).

* Referenties beschikbaar op aanvraag.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *