HOE ALUMINIUM WIELEN DE VLOOTEFFICIËNTIE KUNNEN VERBETEREN BIJ STIJGENDE BRANDSTOFPRIJZEN

De brandstofprijzen stijgen opnieuw, met de benzine- en dieselkosten op hun hoogste in de afgelopen 18 jaar in mei 2018. Dit nieuws treft de besluitvormers van de vloot, aangezien elke stijging een drastische impact kan hebben op de bedrijfskosten en de winstgevendheid. Bovendien, nu bedrijven onder toenemende druk staan ​​om hun impact op het milieu te verminderen, kijken veel wagenparkbeheerders nader naar de factoren die kilometers per gallon kunnen verbeteren.

Of het nu om wettelijke redenen is, om bedrijfskosten te verlagen of om ervoor te zorgen dat uw bedrijf opvalt door zijn ‘groene’ referenties, er zijn verschillende manieren waarop u uw wagenpark toekomstbestendig kunt maken voor optimale brandstofefficiëntie. Overschakelen op aluminium wielen is bijvoorbeeld een manier waarop wagenparkbeheerders belangrijke stappen zetten om het brandstofverbruik te verbeteren en hun uitstoot van kooldioxide (CO 2 ) te verminderen.

De keuze maken
Het wieltype kan een enorm verschil maken voor het brandstofverbruik, en het bewustzijn op dit gebied groeit. Bedrijfswagenparken die hun brandstofefficiëntie willen verbeteren, gaan daarom steeds vaker over op een laag gewicht om dit te bereiken. Een methode die OEM’s heeft bewezen te helpen bij het bereiken van lichtgewichtdoelen in alle soorten voertuigen, is het gebruik van aluminium in plaats van alternatieve materialen, zoals staal.

Omdat aluminium wielen ongeveer 40% lichter zijn dan het standaard stalen equivalent, stellen ze wagenparken in staat om het gewicht te verminderen en het rijgedrag van het voertuig te verbeteren. Deze vermindering van de massa betekent dat er meer gewicht kan worden toegevoegd aan andere delen van het voertuig, waardoor een hoger laadvermogen mogelijk is, wat zich omzet in kostenbesparingen – voertuigen kunnen bijvoorbeeld meer langer vervoeren en verbruiken minder brandstof. Het is zelfs aangetoond dat het kiezen van aluminium wielen wagenparkbeheerders kan helpen een brandstofbesparing tot 2,5% te realiseren door een vermindering van de massa. En de terugverdientijd kan slechts twee jaar bedragen, of zelfs minder, wanneer de maximale capaciteit van een truck wordt gebruikt.

Voorbeeld brandstofbesparing
We hebben verschillende tests uitgevoerd om te zien hoeveel geld wagenparkbeheerders kunnen besparen op brandstof bij het gebruik van aluminium wielen in plaats van stalen wielen. Een vrachtwagen van tien ton kan bijvoorbeeld een brandstofbesparing opleveren van ongeveer £ 1.500 per jaar, wat neerkomt op ongeveer £ 7.500 gedurende de hele levensduur van het voertuig (vijf jaar). Dit resulteert in een terugverdientijd van iets meer dan twaalf maanden.

Het uitbalanceren
Het in de gaten houden van de CO2-voetafdruk van uw wagenpark gaat nog een stap verder dan kostenbesparing – het is cruciaal voor compliance en zorgplicht. Vanaf 1 januari 2019 moeten nieuw geproduceerde vrachtwagens (HGV’s) hun CO 2 -emissies en brandstofverbruik aangeven, waarbij specifiek naar afzonderlijke vrachtwagencomponenten moet worden gekeken om te voldoen aan de EU-regelgeving. Zelfs voor bedrijven die momenteel niet verplicht zijn om hun uitstoot openbaar te maken, kan het verbeteren van de brandstofefficiëntie door het verkleinen van de koolstofvoetafdruk helpen om toekomstbestendig te zijn tegen verdere wijzigingen in de wetgeving.

Aluminium wielen kunnen aanzienlijke verbeteringen bieden in termen van ecologische voetafdruk, en regelgevende instanties en overheden nemen steeds meer aandacht. In mei 2014 heeft de Europese Commissie bijvoorbeeld een alomvattende strategie aangenomen om de CO 2 -emissies van vrachtwagens in zowel vracht- als personenvervoer te verminderen. De strategie bestudeerde de huidige en toekomstige potentiële CO 2 -besparingen bij het gebruik van aluminium als lichtgewicht oplossing voor vrachtwagens en opleggers. Uit de studie bleek dat 1 kg aluminium in de vrachtwagens van vandaag 26 kg CO 2 bespaart tijdens hun hele levenscyclus, en dat elke kilo aluminium in de vrachtwagens van morgen minimaal 19 kg CO 2 gedurende hun leven.

Verder onderzoek in de VS heeft aangetoond dat een aluminium-intensieve klasse 8 commerciële trekker-oplegger het voertuiggewicht met 1361 kg kan verminderen. Voor elke 10% gewichtsvermindering zorgt het voor een verbetering van het brandstofverbruik tot 2,5 kg (5,5 lb). Uit het onderzoek bleek ook dat het vervangen van de vloot van klasse 8-trekkers met opleggers door aluminium-intensieve modellen de CO 2 -uitstoot per jaar zou verminderen met 9,3 miljoen ton (8,4 miljoen ton).

De kosten laag houden
Met fluctuerende brandstofprijzen het nieuwe ‘normaal’, moeten wagenparkbeheerders nu handelen om niet alleen de kortetermijnkosten te verlagen, maar ook om hun bedrijf op de langere termijn toekomstbestendig te maken. Ondanks reeds genomen initiatieven om de koolstofvoetafdruk van vloten te verkleinen, zullen stijgende kosten ongetwijfeld de meeste vlootbedrijven blijven treffen. Dankzij onderzoek naar de voordelen van aluminium wielen voor het verbeteren van het brandstofverbruik, kunnen wagenparkbeheerders cruciale besparingen realiseren.

Voer eenvoudig de gegevens van uw wagenpark in op onze calculator , inclusief bandenmaat en aantal wielen, om de mogelijke besparingen te zien. je kunt maken. Of bekijk onze factsheet voor meer informatie over de bredere voordelen van aluminium wielen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *